Domenii | Autori

Arhiva

Ghid metodologic - Strategii didactice pentru stimularea lecturii la ciclul gimnazial și liceal, autor Mihaela Răducea

Lumea personajelor literare poate fi privită ca un laborator în care se analizează diferite situații de viață ce pot deveni experiențe de învățare pentru toți cei care n-au apucat să străbată ,,drumul spre înțelepciune”. Chiar dacă vremurile sunt altele, chiar dacă viziunea asupra lumii se modifică de la o generație la alta, stările de spirit sunt aceleași. Iubirea, amărăciunea și teama nu sunt invenții ale epocii contemporane. Ele și-au făcut loc în sufletul omenirii încă de la începuturile ei, ,,toate-s vechi și nouă toate”, motiv pentru care nu trebuie să irosim nicio ocazie să cumulăm învățături din experiențele altora.
Lectura oferă refugii posibile pentru momentele în care evenimentele par să ne copleșească și realitatea ne încruntă spiritul. Acolo ,,patimile adorm” între pagini de carte și frunțile se înseninează.
Lucrarea de faţă îşi propune să ofere un răspuns frământărilor profesorului de Limbă şi literatură română aflat într-o continuă căutare de soluții care să-l ajute să depășească actuala criză a lecturii şi se dorește o contribuție la eficientizarea procesului de receptare a literaturii prin prezentarea unor strategii concrete de lucru utilizate în cadrul orei de literatură.

Lecturați gratuit Ghid metodologic – Strategii didactice pentru stimularea lecturii la ciclul gimnazial și liceal, autor Mihaela Răducea.

Lucrarea poate fi citită online doar în Librăria Scriitorilor (www.librariascriitorilor.ro).

ISBN 978-606-30-1076-7

You must be logged in to post a comment.