Domenii | Autori

Arhiva

Monografia Bisericii cu hramul “Sfinţii Apostoli Petru și Pavel”, autor Raluca Cristina Ropotoae

Prima biserică a fost construită în satul Audia la a doua jumătate al secolului al 18-lea.
A fost renovată în întregime în anul 1829 de către preoții Vasile Bătrânul zis Prundeanu și Neculai Sachelarie.
A fost construită din bârne de brad fasonate în fabrică. În bârne au fost bătute pene de stejar sau fag și aplicate [...]

Rolul cadrului didactic ca factor principal implicat în procesul educaţiei centrate pe elev, autor Adina Cristina Marincaş

Dacă pentru mult timp, în trecut, copilul trebuia să se adapteze grădiniţei sau şcolii, în zilele noastre este din ce în ce mai evident că grădiniţa, şcoala şi mai ales cadrele didactice, trebuie să se adapteze nevoilor specifice şi particularităţilor copilului.
Dar ce presupune educaţia centrată pe elev şi în ce constă esenţa procesului educaţional? [...]

Tehnici de modificare comportamentală aplicate în şcoală, autor Elena Antoanela Zamfir

Această lucrare este bazată pe descrierea tehnicilor majore de modificare comportamentală pe care un profesor le poate folosi pentru a avea rezultate excelente în procesul de instruire al elevilor. Modificările comportamentale sunt în fapt procese acumulate din experimente create în interiorul domeniului de recunoaștere ale anumitor comportamente.
Premisa acestor cercetări experimentale este faptul că orice [...]

The Rise of Victorian Women, author Elena Antoanela Zamfir

The goal of this thesis is to highlight the social crisis suffered by the Victorian society and the way individuals managed to stop it through fiery struggles against the decisions which undermined in a way or another individual rights of a human being.
When we talk about Great Britain in its prosperous period of Victorianism, [...]