Domenii | Autori

Arhiva

Tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor, autor Prof. Iulian Cioroianu

Sistemul Microsoft Office 2007 este un set complet de software de birou şi server care poate contribui semnificativ la simplificarea sarcinilor zilnice de lucru:

  • interfaţa utilizatorului simplificată măreşte viteza activităţilor prin caracteristici precum: comenzi organizate în jurul unor scenarii sau obiecte speciale, bara de instrumente “Acces rapid” pentru accesarea cu un singur clic a comenzilor de oriunde în cadrul Office 2007;
  • numărul mare de aplicaţii auxiliare: SmartArt Graphics (pentru crearea graficelor şi efectelor speciale, Inspectorul de documente care permite găsirea (şi eventual eliminarea) comentariilor nedorite, a informaţiilor referitoare la persoane, a textelor ascunse sau a altor informaţii dintr-un document.
  • localizarea rapidă a informaţiilor cu căutare instantanee, inclusiv in fişierele ataşate, indiferent dacă acestea conţin texte scrise de mână sau înregistrări audio/video.

Prezenta lucrare se ocupă de cele patru aplicatii importante din pachetul Microsoft Office: Word, PowerPoint, Excel şi Access, precum şi modul de în care acestea îşi comunică datele. Un capitol special este dedicat Internetului şi serviciilor Web. Consideraţiile metodice privind predarea acestor aplicaţii în invatamantul preuniversitar, ilustrate şi cu ajutorul unei culegeri de probleme, încheie lucrarea.

Autorul

Descarcă ediţia online – gratuită – a lucrării Tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor, autor Prof. Iulian Cioroianu.

ISBN 978-606-577-138-3