Domenii | Autori

Arhiva

Metode, tehnici şi procedee didactice, autor Maria Camelia Nică

Avantajul folosirii metodelor moderne la clasă constă în faptul că eficiența și implicarea elevilor în procesul de învățare crește simțitor în comparație cu metodele tradiționale de învățare.

Pornind de la ideea că fiecare metodă are trăsăturile sale specifice am încercat pe parcursul activităților didactice la lecțiile disciplinelor de specialitate, să îmbin metodele tradiționale cu [...]

Dismineralozele la păsări, autor Maria Camelia Nică

În creşterea tradiţională păsările beneficiază de condiţii naturale (soare, aer, spaţiu de mişcare, iarbă, pământ) dar producţiile obţinute sunt limitate, totuşi satisfăcătoare pentru producător.

În sistemul de creştere intensiv apare artificializarea condiţiilor de creştere şi exploatare cu o puternică solicitare metabolică în vederea realizării unor producţii ridicate.

Utilizarea nutreţurilor concentrate, produse în unităţi specializate [...]

Carențe vitaminice și minerale la păsări, autor Maria Camelia Nică

Rentabilitatea în sectorul avicol depinde de posibilităţile de realizare a unei producţii mari de carne şi de ouă cu un minim de cheltuieli. Pentru traducerea în fapt a acestui deziderat, ştiinţa şi practica avicolă au recurs la creşterea şi întreţinerea păsărilor înalt specializate genetic, la metode semiintensive, apoi intensive de creştere. Aceste metode au [...]