Domenii | Autori

Arhiva

Impactul violenței familiale asupra performanțelor copilului de vârstă școlară mică, autor Carmen Mihaela Săndulescu

În societatea actuală se poate vorbi de o creștere a ratei de agresivitate în rândul copiilor, vârsta acestora coborând chiar către clasele primare. Mai grav este faptul că în afara cadrelor didactice și în ultimul timp al psihologilor școlari, nimeni nu este îngrijorat și nu caută soluții pentru remedierea acestui fenomen, nici familia, nici societatea nu întreprind măsuri pentru scăderea gradului de agresivitate și micșorarea numărului de cazuri de violență care se petrec pe stradă și uneori chiar în școli. Deși aceste acte de violență nu sunt în totalitate grave,nu au întotdeauna urmări nefaste sau leziuni, totuși ele există și au efect negativ asupra climatului școlar, cadrele didactice confruntându-se zilnic cu situații în care elevii folosesc între ei violența fizică și mai ales un limbaj violent.
Există foarte mulți copii care au tendință de comportament violent, care foarte greu fac față regulamentelor școlare tocmai datorită conflictualității din familiile din care provin, în care au fost victime ale violențelor.
Din acest motiv, lucrarea își propune să pătrundă în substanța, producerea și mecanismele manifestărilor comportamentale violente din sânul familiei, factor principal în diminuarea performanțelor copilului de vârstă școlară mică.

Lecturați gratuit Impactul violenței familiale asupra performanțelor copilului de vârstă școlară mică, autor Carmen Mihaela Săndulescu.

Lucrarea poate fi citită online doar în Librăria Scriitorilor (www.librariascriitorilor.ro).

ISBN 978-606-30-0704-0

You must be logged in to post a comment.