Domenii | Autori

Arhiva

Influenţele limbii engleze asupra spaţiului lingvistic european. Probleme actuale, autor Larisa Mihalea Făşie


Promovarea plurilingvismului, ce presupune capacitatea de folosire a mai multor limbi de către un individ, faţă de multilingvism care presupune coexistenţa mai multor idiomuri în cadrul unui grup social, a adus schimbări la nivelul lexicului, limbile confruntându-se cu diverse probleme de utilizare a unor termeni sau convenţii de scriere care tind să altereze identitatea unei limbi.
Pe plan European, şi nu numai, engleza stă în fruntea ierarhiei, fiind utilizată în toate formele sale: vorbită, scrisă, informal şi informal, acoperind registrele specializate ale limbii precum: economic, tehnic, jurnalistic. Astfel, suntem martorii unei avalanşe de termeni ca: business, computer, management, printer, item, target, care sunt folosiţi fără a mai fi traduşi. În ţãrile din Europa de Est, invazia anglicismelor a devenit fenomen dupã ieşirea acestor ţãri din sfera totalitarismului izolaţionist şi o datã cu abandonarea limbii de lemn.

Lecturați gratuit Influenţele limbii engleze asupra spaţiului lingvistic european. Probleme actuale, autor Larisa Mihalea Făşie

Lucrarea poate fi citită online doar în Librăria Scriitorilor (www.librariascriitorilor.ro).

ISBN 978-606-30-3399-5

You must be logged in to post a comment.