Domenii | Autori

Arhiva

Poveşti şi probleme în versuri - Auxiliar didactic pentru clasa pregătitoare, autor Anca Dumea

Anii de activitate didactică mi-au confirmat că din rime uşoare şi versuri scurte, din secvenţe dialogate, copiii reţin mult mai repede informaţiile şi personajele acţiunilor. Limbajul clar, în rime, îi provoacă pe elevii mici să fie atenţi la o poveste de la început până la sfârşit, de regulă aceştia descoperind morala sau povaţa, de regulă aceştia ducându-se la sursa versurilor din curiozitatea care a fost stârnită de textul aranjat în versuri.
Când copilul este cooptat într-un joc de rol, el se substituie personajului. Scenariul este mai complex, dar orice eveniment/fapt poate fi aşezat în versuri simple, într-un registru accesibil copilului, el aflând cum să se poarte, cum să interacţioneze cu mediul şi cu alţii, cum să se raporteze la el însuşi, la regulile grupului, ale comunităţii, societăţii etc.
Versurile nu sunt jocuri propriu-zise, dar pot deveni dacă le transformăm în activităţi distractive ştiind că viaţa celor mici e jocul. Versurilor li se pot crea linii melodice, iar acestea sunt şi mai plăcute micilor şcolari. Copiii reţin rimele, versurile, liniile melodice înainte de a descifra înţelesul cuvintelor.

Lecturați gratuit Poveşti şi probleme în versuri – Auxiliar didactic pentru clasa pregătitoare, autor Anca Dumea

Lucrarea poate fi citită online doar în Librăria Scriitorilor (www.librariascriitorilor.ro).

ISBN 978-606-30-1261-7

You must be logged in to post a comment.