Domenii | Autori

Arhiva

Intelligence-ul şi documentarea deciziei politice. Motivaţia pentru comunicare şi comunicare motivaţională, autor Adrian Victor Vevera

Intelligence-ul desemnează pe de o parte activitatea serviciilor şi agenţiilor cu atribuţii de securitate naţională, iar pe de altă parte informaţia prelucrată aşa încât să fie relevantă pentru securitatea naţională – respectiv este proces sau produs, în funcţie de perspectiva abordată.

Decizia politică cu privire la adoptarea unei căi de acţiune sau a alteia, pornind de la informaţia furnizată de un serviciu de informaţii ţine atât de motivaţia receptorului (politicianul – decident) de fructificare a respectivului produs de informare – lucru atât direct şi/sau indirect dependent de educaţia în domeniu a decidentului politic – cât şi de eficienţa comunicării dintre el şi furnizorul de informaţie de securitate naţională, respectiv.

Relaţia dintre decizia politică şi serviciile de informaţii a mai fost abordată de către alţi autori sau specialişti, din prisma punctuală a eficienţei comunicării dintre furnizorul şi beneficiarul produsului de informaţii sau din prisma necesităţii dezvoltării şi existenţei unei culturi de securitate, atât la nivelul conducerii politice a statului, dar şi la nivelul societăţii civile.

Identificând o altă perspectivă asupra minusurilor sau beneficiilor relaţiei dintre decidentul politic şi serviciile de informaţii, şi anume cea care pleacă de la elementul motivaţie, am considerat oportună dezvoltarea unei noi abordări care corelează elementul motivaţional cu cel al comunicării şi cu cel al educaţiei.

Descărcaţi gratuit Intelligence-ul şi documentarea deciziei politice. Motivaţia pentru comunicare şi comunicare motivaţională, autor Adrian Victor Vevera.

Lucrarea este protejată la copiere şi imprimare şi poate fi deschisă de 20 ori.

ISBN 978-606-671-180-7

You must be logged in to post a comment.