Domenii | Autori

Arhiva

Contribuții la proiectarea, organizarea și desfășurarea lecțiilor de biologie la gimnaziu, autor Ana Ecaterina Avrigeanu


Proiectarea didactică nu poate să lipsească din preocupările noastre pentru că o lecţie bună este întotdeauna rezultatul unei proiectări corespunzătoare, documentul de proiectare fiind un instrument necesar de lucru. Specificul activităţii de proiectare pedagogică evidenţiază importanţa acţiunilor de planificare –programare- concretizare a instruirii educaţiei, care vizează valorificarea optimă a unei resurse materiale esenţiale: timpul real destinat învăţării în mediul şcolar și extraşcolar.
Preocupările actuale ale şcolii românești, în special pentru disciplina biologie, evidenţiază relaţiile biologiei prin fundamentarea ştiinţifică a conceptelor, prin introducerea progresivă, gradată a limbajului biologic modern.
Alegerea acestei teme este motivată de importanţa deosebită pe care o prezintă diferitele tipuri de lecţii ce pot fi aplicate în învățământul gimnazial în a căror desfăşurare folosim activităţi realizate atât prin metode moderne, dar şi prin metode tradiţionale.

Lecturați gratuit Contribuții la proiectarea, organizarea și desfășurarea lecțiilor de biologie la gimnaziu, autor Ana Ecaterina Avrigeanu

Lucrarea poate fi citită online doar în Librăria Scriitorilor (www.librariascriitorilor.ro).

ISBN 978-606-30-4346-8

You must be logged in to post a comment.