Domenii | Autori

Arhiva

Arta de a citi - auxiliar curricular pentru formarea competentelor de literatie în ciclul primar, autor Nicoleta Popa

Putem spune că lectura (receptarea) unei opere literare este un proces unitar, care parcurge două faze, aflate într-un raport de interdependență, că adevărații cititori de literatură, indiferent de gradul receptivității lor artistice, le parcurg în intensități variabile, pe amândouă. Unii trec mai greu de intuiția primară, nedefinită, greu de exprimat sau chiar nu pot trece. Alții pășesc ușor pe terenul comentariului, reușind să dea expresie vocii lor lăuntrice, stimulată de operă. Însușirea unei tehnici de lectură a operei literare (”a artei de a citi”) în școală sau în afara școlii, poate diminua substanțial, numărul cititorilor din prima categorie și mări considerabil pe acela al adevăraților cititori de literatură, în stare să ajungă la o atitudine personală, clară, față de lecturile lor.


Consemnăm în cele ce urmează unele sugestii metodologice pentru parcurgerea unor texte literare potrivite pentru școlarii din clasele II–IV.

Lecturați gratuit Arta de a citi – auxiliar curricular pentru formarea competentelor de literatie în ciclul primar, autor Nicoleta Popa

Lucrarea poate fi citită online doar în Librăria Scriitorilor (www.librariascriitorilor.ro).

ISBN 978-606-30-3924-9

You must be logged in to post a comment.