Domenii | Autori

Arhiva

Valorificarea neconvențională a deșeurilor keratinice. Lâna brută - potențial adsorbant natural pentru tratamentul poluării cu coloranți, autor Daniela DUMISTRĂCEL

Exploatarea resurselor regenerabile este unul din instrumentele esențiale ale conceptului de dezvoltare durabilă. Resursele regenerabile sunt asociate mai ales cu biomasa vegetală, dar dezvoltarea industriei zootehnice și alimentare a adus în atenție potențialul resurselor de natură animală.
Materialele biologice keratinice, cum ar fi lâna, părurile, penele, rezultate din activități economice, sunt percepute ca deșeuri care ridică probleme serioase de gestionare la nivel mondial.
Experiența acumulată pe parcursul a mai multe decenii a conturat două direcții principale de valorificare a deșeurilor keratinice, prin exploatarea atât a caracteristicilor morfologice macroscopice a acestor materiale, dar și a compoziției chimice și organizării structurale a proteinei keratinice.
Metodele de valorificare se înscriu în nivelurile superioare ale opțiunilor de management al deșeurilor solide, de procesare recuperativă, prin reutilizare și reciclare.

Descărcaţi gratuit Valorificarea neconvențională a deșeurilor keratinice. Lâna brută – potențial adsorbant natural pentru tratamentul poluării cu coloranți, autor Daniela DUMISTRĂCEL.

Lucrarea este protejată la copiere şi imprimare.

ISBN 978-606-30-2112-1

You must be logged in to post a comment.