Domenii | Autori

Arhiva

Aplicaţii ale analizei volumetrice. Probleme şi exerciţii rezolvate, autor Maria Elena Udrea

Fiecare problemă are o „cheiţă”, o abordare logică, care după ce a fost găsită, îţi dă satisfacţia succesului, a reuşitei. Am constatat cu durere, că mulţi elevi, fiindcă au dificultăţi de înţelegere la Chimie, nu pot “înţelege” discipinele tehnice: Tehnologia chimică, Chimia analitică, Exploatarea şi întreţinerea utilajelor, Protecţia mediului, Tehnici de laborator, etc.
În acest context am vrut să ofer o culegere de probleme rezolvate în care să se reflecteze relaţia dintre Chimie şi Analiza volumetricã a unor substanţe uzuale şi sã fie de nivel mediu. S-a plecat de la afirmaţia multor elevi, cã nu ştiu de unde” sã înceapã problema”.
Sunt variante de calculare a rezultatului unor analize volumetrice întâlnite în industria chimicã: fabricarea produselor sodice;fabricarea amoniacului şi a îngrãşãmintelor chimice; fabricarea acizilor anorganici (sulfuric, azotic); fabricarea medicamentelor; analiza poluanţilor. Principiul şi modul de lucru se învaţã la orele de laborator tehnologic, din liceele tehnologice şi alte şcoli de profil.

Descărcaţi gratuit Aplicaţii ale analizei volumetrice. Probleme şi exerciţii rezolvate, autor Maria Elena Udrea.

Lucrarea este protejată la copiere şi imprimare şi poate fi deschisă de 10 ori.

ISBN 978-606-30-0088-1

You must be logged in to post a comment.