Domenii | Autori

Arhiva

Activitatea social-filantropică a bisericii, motivația doctrinară și concretizarea ei în arhiepiscopia Dunării de Jos, autor Jenica Păun

Probabil, această lucrare, aparent simplă, va reuși să sensibilizeze mai mult noua generație și pe tinerii Parohiei Măstăcani. Din nou spun, consider, că va fi o încercare, poate, slabă de a realiza un lucru reprezentativ pentru unii, dar cu foarte mare impact pentru alții.
Această încercare poate fi asemănată cu cea a Fericitului Augustin care, voind să scrie o carte despre Dumnezeu, nu a putut face acest lucru decât atunci când a văzut că fapta lui seamănă cu a unui copil care voia să mute marea într-o groapă mică de nisip, folosindu-se de o scoică. Prin urmare, rog, ca această lucrare să fie considerată ca fiind o încercare slabă de a prezenta câteva dintre activitățile social- filantropice ale Bisericii, în trecut și în prezent.
Actele de caritate și filantropice au existat din cele mai vechi timpuri și încă există, unele mediatizate mai mult, altele mai puțin, altele chiar deloc.
Tema aleasă spre studiu presupun că mă poate ajuta să-mi îmbogățesc activitatea profesională, care nu înseamnă doar transmitere de noi cunoștințe, ci și măiestria de a forma acele capacități și competențe necesare formării și dezvoltării personalității elevului, mai exact omul bun și milostiv de mâine.

Lecturați gratuit Activitatea social-filantropică a bisericii, motivația doctrinară și concretizarea ei în arhiepiscopia Dunării de Jos, autor Jenica Păun

Lucrarea poate fi citită online doar în Librăria Scriitorilor (www.librariascriitorilor.ro).

ISBN 978-606-30-3827-3

You must be logged in to post a comment.