Domenii | Autori

Arhiva

Dr. Constantin Angelescu, Ministrul instrucţiunii în perioadele 1922 – 1926; 1927-1928 - autor Corina Petrică.

Există numeroase personalităţi istorice, mai ales din perioada interbelică, cărora nu li s-a acordat atenţia ce li s-ar fi cuvenit din partea istoriografiei româneşti, cauzele care au determinat această „uitare” putându-se identifica în situaţia politică şi culturală a României după cel de-al doilea război mondial.
O asemenea personalitate, a cărei operă a fost numai parţial amintită, a fost dr. Constantin Angelescu, astfel încât publicul larg nu a auzit de el, deşi a avut merite deosebite în plan politic, dar mai ales în plan cultural, ocupând funcţia de ministru al Instrucţiunii Publice aproape întreaga perioadă interbelică.

Toate realizările lui sunt trecute sub semnul tăcerii, astfel încât nimeni nu mai ştie cine a fost şi ce a făcut dr. Angelescu, iar de la Spiru Haret istoria învăţământului va fi rescrisă, fiind eliminaţi cei care supărau regimul, chiar dacă au avut merite importante. Este necesar să se readucă în prim plan activitatea fostului ministru, deoarece considerăm că este importantă cunoaşterea personalităţilor care au continuat şi îmbunătăţit linia deschisă de predecesorii săi, ridicând învăţământul românesc la înalte standarde. Este un prim pas în recuperarea unei mari personalităţi.

Autoarea

Descarcă ediţia online – gratuită – a lucrării Dr. Constantin Angelescu, Ministrul instrucţiunii în perioadele 1922 – 1926; 1927-1928 – autor Corina Petrică.

ISBN 978-606-577-008-9

You must be logged in to post a comment.