Domenii | Autori

Arhiva

ÎNOT. Îndrumar lucrări practice, autor Raluca Mădălina Burlui

Importanţa igienică și recreativă a înotului, efectele favorabile pe care le exercită asupra organismului sunt completate de acțiunea factorilor naturali ai mediului ambiant, care contribuie la călirea organismului și, implicit, la întărirea sănătăţii practicanţilor. Totodată, înotul este un important mijloc al odihnei active, unul din sporturile cu un puternic caracter utilitar si aplicativ. Acesta dezvoltă hotărârea, curajul, perseverenţa, constituind un factor indispensabil pentru evitarea unor accidente în unele meserii ca: pescar, marinar, constructor de baraje si poduri, cercetători subacvatici,etc.
Una dintre funcţiile importante ale înotului rezidă în faptul că, pe plan medical, este folosit atât profilactic, cât mai ales ca mijloc de tratament (paralizii, TBC pulmonar, boli de inimă, boli de circulaţie, boli de rinichi, obezitate etc.).
La noi, înotul este practicat de obicei vara, când condiţiile atmosferice sunt prielnice și într-un mod mai restrâns iarna, acolo unde există condiţiile propice pentru practicarea acestuia (bazine acoperite).
Numărul celor ce sunt iniţiaţi crește cu regularitate de la an la an dar, cu toate acestea, există un număr mare de copii care nu știu să înoate.

Lecturați gratuit ÎNOT. Îndrumar lucrări practice, autor Raluca Mădălina Burlui

Lucrarea poate fi citită online doar în Librăria Scriitorilor (www.librariascriitorilor.ro).

ISBN 978-606-30-2261-6

You must be logged in to post a comment.