Domenii | Autori

Arhiva

Valenţe educative ale muzicii la clasele V-VIII, autor Carmen Gîdei

În învăţământul românesc este necesar să se repună muzica în drepturile conferite de virtuţile ei cognitive, educative, estetice, formative, modelatoare şi umanizatoare pe care le posedă.
Învăţarea şi practicarea muzicii constituie o adevărată ,,terapie” pentru intelectul şi echilibrul emoţional ale copilului.
Muzica nu este un divertisment cum este apreciată uneori superficial, ci ea educă şi dezvoltă o serie de procese psiho-intelectuale, cum ar fi: gândirea logică, memoria, atenţia distributivă, punctualitatea, etc..
Educaţia muzicală din clasele gimnaziale trebuie să se prezinte sub forma unui flux formativ de ansamblu, ce cuprinde elemente ca familiarizarea elevilor cu limbajul complex al sunetelor, deprinderea lor de a-l sesiza în mod conştient, de a opera cu elementele limbajului muzical, de a-l preţui şi integra în viaţa lor precum şi dobândirea unei culturi muzicale obiective, aspecte care nu se pot realiza în condiţii optime dacă, în clasele primare, nu se pun bazele teoretice şi practice care să permită accesul sistematic al elevilor la studiul artei muzicale.

Lecturați gratuit Valenţe educative ale muzicii la clasele V-VIII, autor Carmen Gîdei

Lucrarea poate fi citită online doar în Librăria Scriitorilor (www.librariascriitorilor.ro).

ISBN 978-606-30-2929-5

You must be logged in to post a comment.