Domenii | Autori

Arhiva

Obiceiuri şi tradiţii - comoara strămoşească. Auxiliar didactic - culegere de texte, autor Laura Nicoleta Coste


Datinile şi credinţele, lirica şi muzica populară, meşteşugurile şi arta populară constituie patrimoniul spiritual inestimabil, care oglindeşte forţa creatoare a românilor din toate zonele geografice ale ţării.
Obiceiurile şi tradiţiile pe care încă le mai încă le mai găsim în satele noastre româneşti cred personal că merită păstrate şi transmise mai departe. Chiar dacă lumea este într-o continuă schimbare, a ne păstra zestrea noastră culturală care ne defineşte ca şi popor reprezintă un obiectiv major al învăţământului românesc. Şcoala, prin dascălii ei, poate păstra obiceiurile şi tradiţiile poporului nostru.
Materialele din această lucrare au fost culese din teren, în cea mai mare parte, de mine personal, mergând efectiv din casă în casă pe la oamenii din satul meu sau satele vecine.Toate aceste materiale le-am pus în scenă cu elevii claselor la care am predat prin serbările realizate cu diverse ocazii.

Lecturați gratuit Obiceiuri şi tradiţii – comoara strămoşească. Auxiliar didactic – culegere de texte, autor Laura Nicoleta Coste

Lucrarea poate fi citită online doar în Librăria Scriitorilor (www.librariascriitorilor.ro).

ISBN 978-606-30-5394-8

You must be logged in to post a comment.