Domenii | Autori

Arhiva

Culegere de jocuri didactice pentru elevii din învăţământul special, clasele I – IV, autor Înv. Bondar Viorica

În lucrarea de faţă am încercat să prezint jocuri pentru fiecare modul din aria curriculară „Terapie educaţională complexă şi integrată”. Multe jocuri se pot folosi la mai multe module, în funcţie de scopul prioritar urmărit (ex. jocurile: „Numeşte-mă!” , Săculeţul fermecat”, Ineluşul” ş. a.).

Jocurile prezentate în această lucrare le-am selectat din diverse materiale de specialitate iar unele au fost create de mine. Multe din aceste jocuri pot fi folosite şi de către educatoarele şi profesorii din învăţământul special, în funcţie de scopul urmărit, de posibilităţile fizice şi psihice ale copiilor.

Orice cadru didactic, convins că jocul este unul din cele mai eficiente şi mai importante mijloace de educaţie, îşi va da seama că este necesar să cunoască cât mai multe jocuri, să ştie să le selecţioneze, să le adapteze, să le dirijeze, să le analizeze şi să creeze altele noi.

Doresc ca această culegere să fie pentru colegii mei un suport, un cadru de referinţă pentru a descoperi alte jocuri capabile să întregească activitatea de recuperare şi integrare socială a copiilor cu CES.


Autorul

Descarcă ediţia online – gratuită – a lucrării Culegere de jocuri didactice pentru elevii din învăţământul special, Clasele I – IV, autor Înv. Bondar Viorica.

Lucrarea este protejată la copiere şi imprimare şi poate fi deschisă pentru maximum 30 lecturi, fiecare lectură pe termen nelimitat.

ISBN 978-606-577-638-8

Educaţie psihomotrică. Fişe de lucru, autor Înv. Bondar Viorica

CUPRINS

Schema corporală
Conduita şi structura perceptiv motrică de culoare
Conduita şi structura perceptiv motrică de formă
Conduita şi structura perceptiv motrică de mărime
Orientarea – organizarea şi structurarea spaţială
Orientarea – organizarea şi structurarea temporală


Autorul

Descarcă ediţia online – gratuită – a lucrării Educaţie psihomotrică. Fişe de lucru, autor Înv. Bondar Viorica.

Lucrarea este protejată la copiere şi imprimare şi poate fi deschisă pentru maximum 30 lecturi, fiecare lectură pe termen nelimitat.

ISBN 978-606-577-639-5