Domenii | Autori

Arhiva

Dezvoltarea calităţilor motrice cu ajutorul metodelor moderne şi a mijloacelor specifice jocului de fotbal, în învăţământul liceal, prof. Leon Victor

În lecţia de educaţie fizică, care este o disciplină obligatorie, dezvoltarea calităţilor motrice nu trebuie să fie impusă, să devină o corvoadă pentru elevi. Educarea calităţilor motrice trebuie să se realizeze cu plăcere, elevii nefiind obligaţi să se instruiască numai pentru realizarea conţinuturilor cu caracter de obligativitate, ci trebuie să li se creeze cadrul necesar de satisfacere a unor conţinuturi opţionale.

Argumentul des invocat, precum că elevii de liceu nu mai au dorinţa de practicare a exerciţiului fizic este fals. Că este aşa, o dovedeşte prezenţa masivă a acestora la sălile de fitness şi aerobic, unde chiar plătesc pentru a-şi remodela corpul.
Se pune, deci, întrebarea firească, dacă şcoala poate oferi asemenea activităţi. Răspunsul este categoric “da” şi nu numai pentru dezvoltarea calităţilor motrice, ci şi pentru alte “categorii”, care pot fi la fel de atractive.

Autorul

Descarcă ediţia online – gratuită – a lucrării Dezvoltarea calităţilor motrice cu ajutorul metodelor moderne şi a mijloacelor specifice jocului de fotbal, în învăţământul liceal, autor Prof. Leon Victor.

ISBN 978-606-577-050-8