Domenii | Autori

Arhiva

Valorificarea literaturii pentru copii în realizarea educației moral-civice a preșcolarului, autor Anca Bradea


Consider că dintre toate tipurile de literatură, cea mai cunoscută și îndrăgită de toți rămâne literatura pentru copii, nu doar de către copii ci și de către tineri, adulți sau bătrâni. Având o gamă variată de texte, acest mic univers-literatura pentru copii, reușește să răspundă cerințelor pe care le ridică educația morală, estetică și intelectuală. Prin mesajul transmis sau exemplele oferite, textul literar devine un îndrumător în formarea caracterului micului ascultător, contribuind la educarea acestuia în spiritul virtuților morale: politețe, cinste, curaj, adevăr, hărnicie etc.

Din aceste motive, la vârsta preșcolară, putem spune că literatura este cea care oferă modele pentru o educație moral-civică adecvată. Prin ilustrațiile și personajele scoase în evidență, literatura îi avertizează pe copii asupra consecințelor care pot apărea în urma faptelor lor, ascultarea sau neascultarea sfaturilor adulților, hărniciei sau lenei, adevărului sau minciunii.

Lecturați Valorificarea literaturii pentru copii în realizarea educației moral-civice a preșcolarului, autor Anca Bradea

Lucrarea poate fi citită online doar în Librăria Scriitorilor (www.librariascriitorilor.ro).

ISBN 978-630-317-086-2

You must be logged in to post a comment.