activitățile desfăşurate în parteneriat cu comunitatea, dar mai ales cu părinţii sunt modalităţi propice pentru atingerea unor obiective comune în ceea ce priveşte educaţia preşcolarilor, la acestea adaugându-se plăcerea de a fi alături de colegi, activităţile desfăşurându-se într-o atmosferă de voie bună, având, pe lângă valoarea social–educativă şi un efect reconfortant.
Lecturați gratuit Parteneriatul educațional – modalitate de eficientizare a procesului instructiv-educativ din grădiniță, autor Liliana-Mariana Marin
Lucrarea poate fi citită online doar în Librăria Scriitorilor (www.librariascriitorilor.ro). ISBN 978-606-30-5204-0
Motivul principal pentru crearea unor astfel de parteneriate este dorința de a ajuta copiii să aibă succes la grădiniță, la școală și, mai târziu, în viață. Atunci când părinții, copiii și ceilalți membri ai comunității se consideră unii pe alții parteneri în educație, se creează în jurul elevilor o comunitate de support care începe să funcționeze. Activitățile de parteneriat care include profesori, părinți și copii ghidează, energizează și motivează copiii, așa încât ei obțin singuri succes.