Domenii | Autori

Arhiva

Tehnici diversificate de înțelegere și de interpretare a textelor cu caracter patriotic din ciclul gimnazial - aplicație pe textul liric -, autor Nicoleta Cărăușu


Azi, mai mult decât oricând, țara e pândită de pericole mai mult sau mai puțin perceptibile. Griji, probleme de naturi diferite ne împovărează cumplit, încât se așează pe sufletul nostru o zgură (nedeslușită) a indiferenței, a autosuficienței, a înstrăinării.
Problema patriotismului este amplă și acută în zilele noastre. În iureșul evenimentelor social-politice, abia dacă ne putem înțelege pe noi înșine, dacă ne „vedem” ca entitate distinctă pe noi înșine, darămite să ne mai înțelegem ca făcând parte indisolubilă din marele și sfântul concept, Patrie. Pentru Patrie au murit strămoși, pentru neatârnarea țării noastre au fost nopți nedormite, jertfe necunoscute.
Departe de a aluneca în naționalism ori xenofobie, studiul de față își propune o evidențiere, pe înțelesul elevilor de gimnaziu, a ceea ce înseamnă simțire românească, identificarea propriei persoane cu destinul țării.

Lecturați gratuit Tehnici diversificate de înțelegere și de interpretare a textelor cu caracter patriotic din ciclul gimnazial – aplicație pe textul liric -, autor Nicoleta Cărăușu

Lucrarea poate fi citită online doar în Librăria Scriitorilor (www.librariascriitorilor.ro).

ISBN 978-606-30-3028-4

You must be logged in to post a comment.