Domenii | Autori

Arhiva

Japonia între tradiție și modernitate - Reformarea structurilor economico-sociale ale Japoniei în era Meiji, autor Simona Mariana Drulă

Dacă în 1854 Japonia era în ochii Occidentului o ţară înapoiată, astăzi ea face parte din rândul celor mai industrializate ţări ale lumii.
Momentul Meiji reprezintă intrarea Japoniei în circuitul civilizaţiei moderne. „Noul” ce a pătruns în Japonia a avut efectul unei revoluţii a schimbat rapid modul de viaţă şi cultura acestei ţări.
Intrarea Japoniei pe scara mondială a fost uimitoare. Dintr-un teritoriu perceput iniţial ca exotic, locuit de gheishe cu feţe de păpuşi şi omuleţi cu pălării de pai specifice, imaginea s-a schimbat brusc după victoriile asupra Chinei şi Rusiei, impunându-se chiar ideea „pericolului galben”, Japonia fiind considerată la propriu un rival pentru marile puteri ale vremii. Aceste transformări s-au datorat dorinţei japonezilor de a se autodepăşi, de a progresa, de a se adapta la împrejurările cele mai variate, de a asimila noul ţâşnit pe neaşteptate în fiecare moment al istoriei.

Lecturați gratuit Japonia între tradiție și modernitate – Reformarea structurilor economico-sociale ale Japoniei în era Meiji, autor Simona Mariana Drulă

Lucrarea poate fi citită online doar în Librăria Scriitorilor (www.librariascriitorilor.ro).

ISBN 978-606-30-1491-8

You must be logged in to post a comment.