Domenii | Autori

Arhiva

Piemontul Cotmeana, autor Ana Maria Bouleanu

Lucrarea de faţă cuprinde o analiză a factorilor fizico – georgrafici şi legătura acestora cu modelarea actuală a reliefului, respectiv torenţialitatea în Piemontul Cotmeana.

Resursele naturale locale, predominanţa terenurilor agricole, existenţa unor activităţi industriale, vegetaţia, solul, apele de suprafaţă şi de adâncime sunt numai câteva din trăsăturile esenţiale ale Piemontului Cotmeana, care constituie în ansamblu, o treaptă geomorfologică caracteristică Podişului Getic.

Având în vedere aceste considerente şi faptul că Piemontul Cotmeana se află în mare parte în judeţul Argeş, judeţul meu natal, mi-am propus să elaborez această lucrare, sperând ca rezultatul eforturilor mele să reprezinte un imbold pentru viitoarele cercetări ale acestei zone.

Comorbidităţile, de asemenea, au un rol extrem de important, acestea putând apărea pe parcurs. Cele mai uşor observabile sunt tulburările de conduită, agresivitatea şi comportamentul antisocial, tulburările opozante, anxietatea şi chiar depresia. De aceea mi se pare necesar să alcătuim un model de evaluare şi de intervenţie bine structurat pentru prevenirea efectelor asociate cu ADHD.

Lecturați gratuit Piemontul Cotmeana, autor Ana Maria Bouleanu.

Lucrarea poate fi citită online doar în Librăria Scriitorilor (www.librariascriitorilor.ro).

ISBN 978-606-30-0966-2

You must be logged in to post a comment.