Domenii | Autori

Arhiva

Joc şi învăţare prin activităţi transdisciplinare, autor Mirela Popa

Activităţile transdisciplinare sunt activităţi care abordează o temă generală din perspectiva mai multor arii curriculare constituind o imagine cât mai complexă a temei respective.
Corelarea dintre discipline stimulează interesul copiilor pentru cunoaştere, familiarizarea copilului cu tehnici de cercetare ce reprezintă garanţia integrării unui principiu al educaţiei permanente şi al autoeducaţiei.
Cunoscându-ne bine copiii vom alege metodele adecvate pentru a obţine avantajele pe care acestea le oferă. După cum am observat din experienţa la catedră, metodele interactive de grup dezvoltă gândirea critică a copiilor şi modul de manifestare a acestora.
Metodele interactive de grup se pot combina între ele sau cu cele tradiţionale, astfel încât, în urma aplicării acestora, copiii învaţă să-şi împărtăşească ideile, capătă încredere în ei, devin responsabili pentru ideile şi acţiunile lor. Implicaţi în joc, în atmosfera de concurs, elevii nu realizează că ei de fapt fac apel la cunoştinţe, sau chiar învaţă lucruri interesante într-un mediu plăcut.

Descărcaţi gratuit Joc şi învăţare prin activităţi transdisciplinare, autor Mirela Popa.

Lucrarea este protejată la copiere şi imprimare şi poate fi deschisă de 10 ori.

ISBN 978-606-671-982-7

You must be logged in to post a comment.