 |
Studiul acestei lucrări a pornit de la ideea că activitatea didactică este adaptată continuu de către cadrul didactic, astfel încât să putem asigura întregului colectiv de copii un anumit volum de cunoștințe, priceperi, deprinderi și capacități, care să ofere fiecăruia în parte o orientare plină de încredere în forțele proprii, o deschidere creatoare, cu un grad înalt de receptivitate la nou.
În activitatea de la clasã am pus accent pe calitatea activităților educative desfășurate, am ținut cont de necesitatea asigurării participării active a elevilor în procesul de predare- învățare, astfel încât creativitatea să fie stimulată și îmbunătățită. Având în vedere că în perioada școlară mică elevul își manifestă cu mai mare ușurință aptitudinile, rolul învățătorului în cadrul orelor de „Arte vizuale și abilități practice” este de a îndruma pe fiecare școlar în parte, pentru a reuși să se manifeste activ, creativ și să acționeze în concordanță cu nevoile, interesele și capacitățile acestuia.
Am căutat și selectat acele strategii didactice care să stârnească interesul școlarilor în activitățile propuse, astfel încât să îi ajut în a-și dezvolta spiritul de observație, independența, atenția, plăcerea de a realiza lucruri noi.
Luând în considerare aceste aspecte, stimularea esteticã şi cultivarea creativitãţii se pot dezvolta pornind din şcoalã, având stabilite obiective clare, mãsurabile, care sã încurajeze şi sã dea o stare de bine „micilor artişti”.
Lecturați gratuit Stimularea receptivitãţii estetice și cultivarea creativitãţii copiilor prin activitãţile de educaţie plasticã. Cercetare metodico-științifică, autor Daniela Jipa
Lucrarea poate fi citită online doar în Librăria Scriitorilor (www.librariascriitorilor.ro).
ISBN 978-606-30-5740-3
|