Domenii | Autori

Arhiva

Integrarea copilului cu ADHD în şcoală, autor Mariana Hirţe


Un copil cu deficit de atenţie şi hiperactuvitate apare imediat în sala de clasă ca un ,,copil problemă” prin continua sa mişcare, dificultateade a sta la locul său şi de a păstra liniştea, impulsivitate şi agitaţie.Toate aceste caracteristici, la care se adaugă slaba capacitate de susţinere a atenţei în timpul orelor de curs, îl expune direct problemelor disciplinare, rezultatelor slabe, eşecului şi chiar abandonului şcolar. Dacă tipul hiperactiv poate dezvolta comportamente agresive, fiind dese problemele de tip disciplinar în şcoală, tipul predominant de slabă capacitate de susţinere a atenţiei este de regulă retras şi se remarcă prin constanţa rezultatelor şcolare slabe. Este de notat că această ultimă categorie este deseori confundat cu un slab coeficient de inteligenţă.
Copiii hiperactivi au nevoie de o abordare specială în clasă, prin care cadrul didactic poate capta atenţia şi, prin angajarea activă a imaginaţiei şi a emoţiilor elevului, să ofere o alternativă reală pentru rezolvarea problemelor specifice.

Trăim în era tehnologiei informaţiei. Suntem înconjuraţi de publicitate, ce descrie modul în care calculatoarele pot duce profesorii şi elevii în fascinanta lume multimedia. Trecem printr-o perioadă care a condus la o resetare a modului tradițional de predare și învățare, iar digitalizarea a preluat controlul și în educație. Cum putem păstra echilibrul între învățământul tradițional și școala virtuală de azi, fără a pierde interesul elevilor ci dimpotrivă? Site-ul meu are scopul de a răspunde la această întrebare printr-o analiză mai atentă a noilor metode multimedia în predarea limbii engleze. Totul a pornit odată cu școala online, când a trebuit să îmi țin elevii motivați și să îmi regândesc procesul instructiv-educativ astfel încât toate materialele folosite în sala de clasă să treacă în mediul virtual.

Lecturați gratuit Integrarea copilului cu ADHD în şcoală, autor Mariana Hirţe

Lucrarea poate fi citită online doar în Librăria Scriitorilor (www.librariascriitorilor.ro).

ISBN 978-606-30-4272-0

You must be logged in to post a comment.