Domenii | Autori

Arhiva

Profilul psihologic și dezvoltarea limbajului la elevii cu C.E.S. integrați în învățământul de masă, autor Delia Maria Mărginean


Copiii cu nevoi speciale reprezintă o categorie deosebit de vulnerabilă, având o personalitate în formare, evoluţie şi structurare, iar în sprijinul lor societatea contemporană a creat pârghiile necesare integrării.
Aceștia se confruntă cu o situație specială, deoarece fără sprijin decompensează haotic, iar cu sprijin poate fi conturată calea spre o adaptare optimă. Acceptarea indivizilor cu deficienţe variază, în mod evident, în funcţie de contextul cultural, de la atitudinea receptivă până la cea represivă sau cea indiferentă (Groce, 1985).
Integrarea copiilor cu C.E.S în școlile de masă nu trebuie înțeleasă eronat, în sensul în care educaţia lor se realizează la fel cu cea a elevilor tipici, iar educaţia lor trebuie să se realizeze în funcţie de potențialul lor, să fie o educaţie personalizată.

Lecturați gratuit Profilul psihologic și dezvoltarea limbajului la elevii cu C.E.S. integrați în învățământul de masă, autor Delia Maria Mărginean

Lucrarea poate fi citită online doar în Librăria Scriitorilor (www.librariascriitorilor.ro).

ISBN 978-606-30-3531-9

You must be logged in to post a comment.