Domenii | Autori

Arhiva

Valori moral-civice în textele literare pentru copii. Antologie de texte literare, autor Mirela Stoian

Basmele pun în lumină o multitudine de însușiri pozitive, care sunt aprobate și adoptate prin stări afective de simpatie, de iubire, de compasiune și în același timp combat manifestările negative care sunt amendate, dezaprobate de cei care le ascultă sau le citesc. Personajele au însușiri excepționale, antonimice. Unele sunt personificări ale bunătății, dreptății, frumuseții, curajului, vitejiei, cinstei, iar cele opuse sunt simboluri ale prefăcătoriei, urâțeniei, răutății, lașității.
Prin morala lor pozitivă si usor de receptat, poveștile au o deosebită însemnătate educativă. Toate poveștile au un tâlc moral care îi ajută pe copii să discearnă binele de rău, cumințenia de neascultare, viclenia de onestitate, prostia de istețime.
Această antologie aduce laolaltă mai multe opere literare îndrăgite de copii, care reflectă atât valorile moral-civice pe care copiii trebuie să și le însușească sau dezvolte, cât și opusul lor și efectele acestora.

Lecturați gratuit Valori moral-civice în textele literare pentru copii. Antologie de texte literare, autor Mirela Stoian

Lucrarea poate fi citită online doar în Librăria Scriitorilor (www.librariascriitorilor.ro).

ISBN 978-606-8860-61-9
Editura Sfântul Ioan

You must be logged in to post a comment.