Domenii | Autori

Arhiva

Misiunea socială a Bisericii în contextul globalizării, autor Elena Gramer

În zorii celui de-al treilea mileniu creştin, civilizaţia umană şi creştinismul se confruntă cu o provocare de proporţii şi fără precedent atât prin dimensiuni cât şi prin implicaţii (departe de a se fi manifestat deplin) mondializarea, sau mai exact globalizarea în curs de realizare a întregii existenţe.
Fenomen social total, globalizarea nu are analogie cu nimic din trecut şi reprezintă o realitate care sfidează toate paradigmele sociale şi mentale cunoscute până acum, o gigantică mutaţie civilizaţională care traumatizează societăţile şi intimidează inteligenţele, manifestându-se printr-o ruptură tot mai evidentă atât cu ierarhiile de valori ale culturilor tradiţionale, cât şi cu valorile modernităţii occidentale „clasice” faţă de care apare ca o neliniştitoare şi inclasabilă post-modernitate.
Fenomenul globalizării cuprinde totalitatea domeniilor existenţei, de la ştiinţă, ideologie şi religie, până la cultural, social şi politico-economic. Multe dintre acestea, împreună cu infrastructurile create pentru materializarea lor, au implicaţii profunde asupra vieţii religios-morale creştine, în special aşa cum o înţelege ortodoxia.

Lecturați gratuit Misiunea socială a Bisericii în contextul globalizării, autor Elena Gramer

Lucrarea poate fi citită online doar în Librăria Scriitorilor (www.librariascriitorilor.ro).

ISBN 978-606-30-1257-0

You must be logged in to post a comment.