Domenii | Autori

Arhiva

Tulburările de comportament la copilul cu deficiență mintală în Centrul școlar pentru educație incluzivă, autor Nicoleta Negru

Specialiștii din învăţământul special trebuie să facă tot ceea ce le stă în putinţă pentru a înzestra elevii deficienţi cu abilităţi şi deprinderi care să le permită o integrare socială reală şi de folos. Un obiectiv foarte important pentru cadrul didactic este acela de a-i face pe acești copii să se simtă bine, să fie iubiți, să fie activi, să se bucure de viață, de fiecare reușită. Copiii care nu au dezvoltate abilităţile sociale sunt respinşi de ceilalţi, au performanţe scăzute şi dificultăţi la şcoală. Integrarea nu este posibilă atât timp cât, pe lângă deficienţa mintală, aceşti copii prezintă şi alte tulburări, cum ar fi cele de comportament.
Deoarece abilităţile emoţionale şi sociale au un rol important în viaţa noastră a tuturor, dar şi a copilului deficient, părinţii şi specialiştii implicaţi în educarea copiilor trebuie să fie informaţi cu privire la modalităţile de dezvoltare ale acestora în funcţie de specificul fiecărui copil.
De aceea, profesorii psihopedagogi trebuie să fie pregătiţi să facă faţă şi acestei probleme foarte importante atât pentru elev, cât şi pentru cei care trăiesc împreună cu acesta (familie, ceilalţi elevi, cadre didactice).

Lecturați gratuit Tulburările de comportament la copilul cu deficiență mintală în Centrul școlar pentru educație incluzivă, autor Nicoleta Negru

Lucrarea poate fi citită online doar în Librăria Scriitorilor (www.librariascriitorilor.ro).

ISBN 978-606-30-0783-5

You must be logged in to post a comment.