Domenii | Autori

Arhiva

Tipuri de exerciţii gramaticale. Cultivarea creativităţii gândirii prin folosirea exerciţiilor gramaticale, autor Profesor înv. primar Ionela Matei

A învăţa elevii să vorbească şi să scrie corect în limba română este o datorie de onoare a şcolii şi un act de cultură cu profunde rezonanțe sociale şi patriotice.

Pentru ca elevii să dobândească pricepere şi deprinderi temeinice de folosire corectă a limbii, atât în comunicarea orală, cât şi în cea scrisă, ei trebuie puşi în situaţia de a observa, de a analiza, de a motiva şi de a aplica faptele de limbă.

Lucrarea de față îşi propune să studieze cu atenţie felurile de exerciţii gramaticale şi cultivarea creativităţii prin folosirea acestora la clasele I-IV, urmărind atât formarea noţiunilor şi categoriilor de limbă, cât şi sistematizarea, consolidarea şi fixarea cunoştinţelor de limbă. Având în vedere caracterul abstract al noţiunilor gramaticale, pune accent pe rolul exerciţiului în predarea acestora.

Descărcaţi gratuit Tipuri de exerciţii gramaticale. Cultivarea creativităţii gândirii prin folosirea exerciţiilor gramaticale, autor Profesor înv. primar Ionela Matei.

Lucrarea este protejată la copiere şi imprimare şi poate fi deschisă de 10 ori.

ISBN 978-606-671-443-3

You must be logged in to post a comment.