Domenii | Autori

Arhiva

Aspecte de actualitate ce deschid noi perspective privind caracterizarea farmacologică a receptorilor cuplaţi cu proteina G şi a liganzilor fluorescenţi şi nefluorescenţi, autor biochimist Georgiana Petrache

Farmacologia ca disciplină a ştiinţei s-a născut din necesitatea de a înţelege modul în care liganzii produc efectele lor. Pentru farmacologie, conceptul de receptor este ca homeostazia pentru fiziologie sau metabolismul pentru biochimie (Rang HP. The receptor concept: pharmacology’s big idea. British Journal of Pharmacology 2006).

Cartea dezvoltă noţiuni esenţiale ce vin în sprijinul înţelegerii şi cunoaşterii privind efectele acţiunii farmacologice rezultată în urma interacţiunii liganzilor cu receptorii cuplaţi la proteina G.

Utilizarea noţiunilor dezvoltate pe parcursul acestei cărti precum şi dezvoltarea de liganzi fluorescenţi şi nu în ultimul rând aplicarea noilor tehnologii vor deschide noi perspective în analiza eficacităţii liganzilor la nivelul receptorilor cuplaţi cu proteina G în cadrul farmacologiei moleculare.

Descărcaţi gratuit Aspecte de actualitate ce deschid noi perspective privind caracterizarea farmacologică a receptorilor cuplaţi cu proteina G şi a liganzilor fluorescenţi şi nefluorescenţi, autor biochimist Georgiana Petrache.

Lucrarea este protejată la copiere şi imprimare şi poate fi deschisă pentru 15 min., max de 3 ori; dacă doriţi să primiţi un exemplar personal, scrieţi pe adresa georgia1petra@yahoo.de.

ISBN 978-606-671-053-4

You must be logged in to post a comment.