Domenii | Autori

Arhiva

Principii nutritive vitale (esenţiale), autor Prof. ing. Adriana Bindea

Faptul că hrana constituie sursa de energie prin care organismul face faţă nevoilor vitale este un adevăr care se pune în discuţie abia la sfârşitul secolului al XVIII- lea, paralel cu descoperirea oxigenului şi cu înţelegerea procesului de combustie. Lavoisier arată că în organism are loc un proces de combustie lentă a carbonului şi hidrogenului, în prezenţa oxigenului adus prin respiraţie. Rezultatul acestei combustii este energia eliberată de aliment concomitent cu bioxidul de carbon şi apa.
În decursul timpului, nutriţia şi-a propus şi a reuşit să stabilească grupul complet de alimente necesare raţiei zilnice a omului. Mai mult chiar, la majoritatea alimentelor s-a putut fixa şi cantitatea optimă din fiecare, precum şi asocierile lor cele mai potrivite pentru împlinirea nevoilor organismului. Pe de altă parte, s-a determinat modul în care variază necesarul alimentar al omului sănătos pe tot parcursul vieţii, iar în ultimul timp nutriţioniştii au reuşit să înţeleagă în ce fel unii factori alimentari afectează şi sunt afectaţi de diverse boli sau tratamente medicale.

Consider că de felul cum ne alimentăm, de felul cum veghem asupra sănătăţii noastre în familie depinde succesul nostru ca indivizi, bunăstarea noastră fizică, psihică şi poate chiar spirituală.

Autorul

Descarcă ediţia online – gratuită – a lucrării Principii nutritive vitale (esenţiale), autor Prof. ing. Adriana Bindea

ISBN 978-606-577-518-3

You must be logged in to post a comment.