Domenii | Autori

Arhiva

Influenţa insuccesului şcolar asupra stimei de sine a adolescenţilor, autor Sînziana-Camelia Ailenei

Stima de sine în adolescenţă este o componentă labilă a personalităţii, iar ca factori generatori se impun modul în care persoana s-a format şi locul pe care îl ocupă printre ceilalţi. Ea, la rândul ei, îi determină comportamentul în cadrul relaţiilor cu părinţii sau cu ceilalţi de o vârstă cu el şi mai ales în cadrul sistemului instructiv – educativ al cărui component principal este şcoala, locul unde persoana are posibilitatea să se valorizeze, mai ales din punct de vedere intelectual. De fapt relaţia stimă de sine – şcoală presupune o anumită dualitate în sensul că în funcţie de modul cum se percepe adolescentul va acţiona ca un elev bun sau slab, iar pe de altă parte succesul sau insuccesul şcolar sedimentează o stimă de sine pozitivă sau negativă.
Este foarte interesant faptul că, deşi se vorbeşte mult de identitate, cunoaştere de sine şi mai toate componentele acestora, stima de sine este un subiect cu discreţie abordat în literatura de specialitate.
Îmi propun în această lucrare să aduc la un loc cât mai multă informaţie despre stima de sine şi să aflu cum se conturează aceasta în adolescenţă, perioadă cu profunde frământări existenţiale, şi ce impact are asupra succeselor şcolare.

Lecturați gratuit Influenţa insuccesului şcolar asupra stimei de sine a adolescenţilor, autor Sînziana-Camelia Ailenei.

Lucrarea poate fi citită online doar în Librăria Scriitorilor (www.librariascriitorilor.ro).

ISBN 978-606-30-1063-7

You must be logged in to post a comment.