Domenii | Autori

Arhiva

Rolul educației nonformale la elevii din clasele I-IV, autor Cristina Pătrășcuță

Sistemul educaţional modern concepe educaţia şcolară ca pe un element din ce în ce mai important în strategia formativă, depăşind multe probleme. O problemă însă rămâne permanent în atenţia practicienilor şi a specialiştilor din domeniu: care este totuşi cea mai bună asamblare a abordărilor pedagogice în favoarea educaţiei copilului şi a satisfacerii necesităţilor lui?

Răspunsul la această întrebare şi la altele din aceeaşi categorie nu este uşor de găsit, situaţie care implică, de fapt, metafora unicului răspuns la întrebările referitoare la marile tendinţe actuale de educaţie; oricare ar fi dispunerea, combinarea şi mişcarea elementelor, ca rezultat întotdeauna trebuie să avem dezvoltarea armonioasă a personalităţii.

Una dintre ideile principale promovate este că nu copilul trebuie să se schimbe, ci educatorii şi părinţii urmează să creeze cadrul adecvat care să le permită, împreună cu şcolarul, să găsească soluţii unice pentru această problemă, comunicându-le cunoştinţele şi formându-le capacităţile, deprinderile şi atitudinile necesare.

Descărcaţi gratuit Rolul educației nonformale la elevii din clasele I-IV, autor Cristina Pătrășcuță.

Lucrarea este protejată la copiere şi imprimare şi poate fi deschisă de 10 ori.

ISBN 978-606-671-617-8

You must be logged in to post a comment.