Domenii | Autori

Arhiva

Utilizarea farmaceutică a principiilor active din Hypericum Perforatum, autor Elena Florentina Vlădoiu

Deși acțiunea terapeutică a medicamentelor este unanim recunoscută se cere a fi amintit însă faptul că niciun drog chimioterapeutic de sinteză nu poate înlocui acțiunea tuturor principiilor active existente în plante. Totalitatea acestor principii active dau efectul terapeutic scontat. De fapt orice plantă medicinală are mai multe efecte terapeutice, dintre care unul principal – rezultat al principiului activ determinant.
În momentul actual, reputația sunătoarei ca medicament este cea mai solidă. În fiecare an tone de sunătoare sunt transformate în medicamente – o lovitură grea pentru industria farmaceutică alopată, deoarece sunătoarea a acaparat „piața” medicamentelor de sinteză antidepresive. Estimările oficiale arată că în următorii ani un procent destul de ridicat din populația planetei (peste 50%) va suferi de depresie, cea mai răspândită boală din lume, considerată maladia secolului XXI.

Lecturați gratuit Utilizarea farmaceutică a principiilor active din Hypericum Perforatum, autor Elena Florentina Vlădoiu

Lucrarea poate fi citită online doar în Librăria Scriitorilor (www.librariascriitorilor.ro).

ISBN 978-606-30-4500-4

You must be logged in to post a comment.