Domenii | Autori

Arhiva

Contribuţii arheologice la evoluţia cultural-istorică a nord – vestului Munteniei în secolele II-III pChr. Fortificaţii cu incintă de cărămidă şi piatră, autor Gheorghe Mădălin Chiţa

Sub aspectul cronologic am optat pentru sec. II – III pChr., adică din momentul în care avem primele ştiri despre fortificaţiile ce compun Limes Transalutanus şi până la data dispariţiei acestui sistem defensiv.
S-a avut în vedere, în măsura documentaţiei, descoperirile cuprinse în arealul din vestul Munteniei, aparţinând tuturor tipurilor de monumente ce ar putea condiţiona procesul de funcţionare al limesului, atât pentru a avea o viziune de ansamblu asupra fenomenului, cât şi pentru a încerca desluşirea raţiunilor care au dus la ridicarea lui.
Numai acestea ar putea contribui la o datare, cât de cât exactă, la modul de construcţie al valului şi lagărelor ce îl însoţeau de-a lungul traseului său şi la traseul pe care îl urma.

Autorul

Lecturați gratuit Contribuţii arheologice la evoluţia cultural-istorică a nord – vestului Munteniei în secolele II-III pChr. Fortificaţii cu incintă de cărămidă şi piatră, autor Gheorghe Mădălin Chiţa

Lucrarea poate fi citită online doar în Librăria Scriitorilor (www.librariascriitorilor.ro).

ISBN 978-606-30-1703-2

You must be logged in to post a comment.