Domenii | Autori

Arhiva

Rolul problemelor de aritmetică în stimularea potenţialului creativ al elevilor, autor Prof. înv. primar Emilia-Florentina Moise

Conceptul de creativitate în învăţământ este sesizat ca formarea şi cultivarea unor capacităţi de cunoaştere (intelectuale şi practice), stabilite pe o cale independentă, prin efort propriu de gândire şi acţiune, care devin fundamente ale procesului creator real. Creativitatea se impune a fi o activitate transdisciplinară indiferent de disciplina la care dorim s-o abordăm. Nu vom putea delimita niciodată o activitate creativă la matematică de o astfel de activitate la o altă disciplină, deoarece aceste activităţi interrelaţionează.

Pentru atingerea obiectivelor propuse într-o activitate în care predomină creativitatea, şi nu numai, trebuie să avem grijă prin ce metode stimulăm creativitatea. Ele devin instrumente care ne permit să conturăm bazele teoretice şi operaţionale ale creativităţii elevilor.

Munca învăţătorului necesită o reflectare atentă asupra modalităţii de lucru folosite în care să primeze: inventivitatea, originalitatea şi creativitatea.

Lecturați gratuit Rolul problemelor de aritmetică în stimularea potenţialului creativ al elevilor, autor Prof. înv. primar Emilia-Florentina Moise.

Lucrarea poate fi citită online doar în Librăria Scriitorilor (www.librariascriitorilor.ro).

ISBN 978-606-30-0917-4

You must be logged in to post a comment.