Domenii | Autori

Arhiva

Rolul jocului didactic în socializarea şcolarului mic, autor Prof. înv. primar Florentina Rodica Danciu

Pe măsură ce copilul se dezvoltă, conţinutul jocului se extinde, cuprinzând şi relaţiile sociale dintre oameni. În jocurile sale, copilul reflectă viaţă şi activitatea socială a adulţilor pentru că această este ambianţa în care îşi duce existenţa. În toate formele jocului sau în activităţile ocupaţionale specifice vârstei preşcolare are loc o intensă socializare tocmai datorită faptului că ele reflectă dinamica vieţii sociale, relaţiile dintre oameni, precum şi relaţiile acestora cu obiectele şi fenomenele lumii înconjurătoare. Dar nu numai atât, se stabilesc, în acelaşi timp, relaţii între copii de cooperare ce au la baza criterii de simpatie şi posibilităţi de participare activă a acestora în activitatea ludică sau distractivă.
Jocul reprezintă deci unul dintre terenurile cele mai propice unei intervenţii educaţionale adecvate, care să ducă la stimularea procesului de sociabilizare şi implicit la stimularea dezvoltării de ansamblu a personalităţii prescolarului. Aceste aspecte vor fi prezentate pe larg în capitolele aceste lucrări.

Lecturați gratuit Rolul jocului didactic în socializarea şcolarului mic, autor Prof. înv. primar Florentina Rodica Danciu

Lucrarea poate fi citită online doar în Librăria Scriitorilor (www.librariascriitorilor.ro).

ISBN 978-606-30-2013-1

You must be logged in to post a comment.