Domenii | Autori

Arhiva

Evaluarea ca funcție a managementului școlar, autor Mihaela Văsoi

Activitatea didactică, indiferent de tipul și gradul instituției de învățământ, se desfășoară în conformitate cu anumite finalătăți, scopuri/obiective pedagogice sau didactice. De priceperea utilizării resurselor și de capacitatea de conducere a procesului de învățământ depind rezultatele obținute de elevi, studenți sau cursanți.
Și în cazul evaluării, componentă esențială a procesului de învățământ, alături de predare și învățare, atât cadrul didactic, la nivelul clasei de elevi, cât și managerii vor verifica dacă se află pe drumul cel bun, la capătul căruia scopurile și obiectivele stabilite vor fi atinse și nu oricum, ci cu cheltuieli materiale, financiare, de timp și umane cât mai reduse.
Așadar, a stabili o strategie de evaluare în învățământ echivalează cu a fixa când evaluezi, sub ce formă, cu ce mijloace și metode, cum valorifici informațiile obținute etc. Managementul educației devine astfel management al calității, angajând funcțiile conducerii învățământului și structurile corespunzătoare acestora la toate nivelurile sistemului.

Descărcaţi gratuit Evaluarea ca funcție a managementului școlar, autor Mihaela Văsoi

Lucrarea este protejată la copiere şi imprimare şi poate fi deschisă de 10 ori.

ISBN 978-606-30-0331-8

You must be logged in to post a comment.