Domenii | Autori

Arhiva

Armonizarea educației formale cu educația nonformală și informală în învățământul preșcolar, autor Ana Chiriac


În această lucrare am ales să abordez armonizarea educației formale cu educația nonformală și informală în învățământul preșcolar prin punerea accentului pe dezvoltarea socială a preșcolarilor. Cele trei tipuri de educație: formală, nonformală și informală, au câmpuri de acțiune diferite în procesul educațional, funcționează diferit, dar permit totuși nu numai o expansiune a acestora ci și o interdependență. Educația formală își valorifică în mod pozitiv influențele educative dacă integrează în mod creativ și responsabil modalitățile de educație nonformală și informală. În același timp există un raport de complementaritate între educația formală și contribuția acesteia la dezvoltarea și eficacitatea celorlalte forme.
Necesitatea acestei armonizări vine în urma conștientizării mediului social în care trăim și constatării unei ascensiuni a mass-mediei, fenomen care vine cu o supraaglomerare informațională, generând proporții greu de controlar din punct de vedere pedagogic.

Lecturați gratuit Armonizarea educației formale cu educația nonformală și informală în învățământul preșcolar, autor Ana Chiriac

Lucrarea poate fi citită online doar în Librăria Scriitorilor (www.librariascriitorilor.ro).

ISBN 978-606-30-5196-8

You must be logged in to post a comment.