Experienţe de învăţare prin programele Erasmus, autori Pamfilia Dumitraşcu, Alina Ramona Vlad, Monica Ioana Iancu, Mariana Gaiu, Mihaela Ştiubianu, Doina Mormenche
 |
Într-o societate informatică în continuă schimbare, reprezentând o permanentă provocare pentru utilizatorii de eră digitală care au așteptări din ce în ce mai înalte de a fi educaţi, învăţaţi și ghidaţi să prelucreze informaţiile din mediul online și să le transforme în cunoștinţe personale prelucrate care să devină experienţe inovative de reusită profesională, găsirea unor metode captivante de lucru și a unor resurse digitale care să faciliteze accesul la informatii rapide, comprehensibile și motivante, dezvoltarea unor mijloace proprii de însușire a cunoștinţelor de bază și de aplicare a acestora în practică în mod constant și creator reprezintă o reală necesitate.
Echiparea elevilor cu competenţe transversale care le va permite parcurgerea materialelor avute la dispoziţie va facilita o întelegere mai bună a materiei într-un timp mai scurt, cu impact asupra sporirii motivaţiei elevului de a învăţa și de a se implica activ la orele de curs.. Elevul va trebui să știe doar să gândească logic și să localizeze singur informaţia de care are nevoie.Astfel se dezvoltă conștiinţa de sine și dorinţa de a reuși. Va cerceta, va învaţa motivat, va pune întrebări, va cerceta probleme știinţifice aplicabile transversal, devenind astfel o fiinţă capabilă de autoinstruire. Se dezvoltă astfel creativitatea elevilor, care devin persoane responsabile, capabile să se adapteze social.
Această broșură își propune diseminarea unor activităţi de învăţare ca exemple de bună practică, multiplicarea și diversificarea metodelor de predare-învăţare prin cooperare cu impact favorabil atât în planul relaţiilor între elevi cât și în planul eficienţei procesului educativ.
Lecturați gratuit Experienţe de învăţare prin programele Erasmus, autori Pamfilia Dumitraşcu, Alina Ramona Vlad, Monica Ioana Iancu, Mariana Gaiu, Mihaela Ştiubianu, Doina Mormenche
Lucrarea poate fi citită online doar în Librăria Scriitorilor (www.librariascriitorilor.ro).
ISBN 978-606-30-4564-6
|