Jocul didactic - soluţie pentru eşecul şcolar?, autor Vasilica Perjeru
 |
În opinia mea este una dintre soluţii. Căci esecul şcolar este cauzat de o multitudine de factori iar soluţia trebuie să fie o sumă de metode, particularizate la fiecare caz în parte. Nu putem vorbi de o soluţie general valabilă.
Pe parcursul carierei am întâlnit copii care nu vroiau să înveţe datorită relaţiei cu cadrul didactic. Nu aveau încredere în acesta, nu se simţeau confortabil în prezenţa sa. Aici s-a lucrat la relaţia cadru didactic- copil, la construirea ei în afara şcolii iar când copilul a prins drag de învăţător lucrurile s-au îndreptat.
O altă situaţie este reprezentată de copiii care vor dar efectiv nu pot. Şi din păcate procentul copiilor cu nevoi speciale de învăţare este în creştere. Iar în această situaţie familia are rol esenţial. Dacă ea nu accepta că acel copil are o problemă, că are nevoie de consiliere psihologică, de suport unu la unu pentru învăţare atunci toate eforturile cadrului didactic sunt zadarnice iar acel copil nu-şi va atinge niciodată potenţialul maxim.
Un alt caz e reprezentat de copiii care ştiu prea multe. De generaţia tehnologiei. Care sunt plictisiţi şi neinteresaţi de jocurile clasice. Aici o introducere a tehnologiei în actul de învăţare, combinarea jocului clasic cu tehnologia, diversitatea activităţilor şi materialelor ar reprezenta răspunsul.
Lecturați gratuit Jocul didactic – soluţie pentru eşecul şcolar?, autor Vasilica Perjeru
Lucrarea poate fi citită online doar în Librăria Scriitorilor (www.librariascriitorilor.ro).
ISBN 978-606-30-2250-0
|