Domenii | Autori

Arhiva

Studiu privind conținutul pregătirii unei grupe de copii 6-10 ani, la clubul de fotbal Universitatea Cluj, autor Radu-Nicolae Danciu

O particularitate a practicării fotbalului de către copii o constituie posibilitatea dobândiriii unui număr relativ mare de deprinderi motrice , elemente de alergare, sărituri, căderi, ridicări, întoarceri, opriri. Necesitatea trecerii rapide de la o formă de mişcare la alta, diferă ca structura, necesită o înaltă stabilitate a proceselor nervoase, constituie o trăsătură caracteristică fotbalului, chiar şi la copii. Jocul de fotbal necesită reacţii rapide la solicitări care alterenează continuu şi surprinzător. Atenţia în timpul jocului, are un caracter voluntar, copilul se concentrează conştient, făcând abstracţie de alţi excitanţi străini, obiectele asupra cărora este îndreptată atenţia, mingea, poziţia, mişcarea şi acţiunea adversarului.La copii, atenţia este concentrată, în special asupra lovirii mingii(pase, şutul, conducerea ei).
Practicarea jocului de fotbal la această vârstă, se caracterizează printr-o complexitate de stări emoţionale, generate de faptul că, jocul de fotbal în sine reprezintă o întrecere între mici grupuri sau 2 echipe, ambele dornice să câştige.Aceasta este foarte uşor vizibilă la copii, stimulentul victoriei fiind prezent chiar înaintea începerii jocului, manifestările lor fiind vii şi sugestive.
Demonstrarea de către antrenor atunci când se impune, a unor exerciţii tehnice, este necesară, în scopul formării la copii, a imaginii lor cât mai corecte. In concluzie între 8-10 ani , copiii fac rapid progrese în capacitatea de învăţare motrică.

Lecturați gratuit Studiu privind conținutul pregătirii unei grupe de copii 6-10 ani, la clubul de fotbal Universitatea Cluj, autor Radu-Nicolae Danciu.

Lucrarea poate fi citită online doar în Librăria Scriitorilor (www.librariascriitorilor.ro).

ISBN 978-606-30-1104-7

You must be logged in to post a comment.